Alles over een heftruckcertificaat - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Alles over een heftruckcertificaat

Blog delen
heftruckcertificaat

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Magazijnmedewerkers die ook als heftruckchauffeur ingezet kunnen worden hebben vaak een streepje voor! Daarom staat bij veel van onze vacatures in de logistiek: Geldig heftruckcertificaat of bereid om dit te halen. Zie jij jezelf wel rondrijden op de heftruck? Of ben je benieuwd wat dit certificaat precies inhoudt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog beantwoorden we vragen over het heftruckcertificaat.

WAT IS EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT?

Een heftruckcertificaat is een soort diploma, waarmee jij vakkundig een heftruck kunt besturen. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

WAT KUN JE MET EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT?

Met dit certificaat kun jij heftruckchauffeur worden. Een heftruckchauffeur is verantwoordelijk voor het laden, lossen en verplaatsen van goederen. Deze baan in de logistiek wordt vaak gecombineerd met andere taken in een magazijn. Met jou op de heftruck komen alle materialen netjes op de juiste plek. Dus zit jij graag aan het stuur, maar blijf je ook dicht bij huis? Dan is dit een ideale baan voor jou.

HOE OUD MOET JE ZIJN VOOR EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT?

Je kunt vanaf 16 jaar oud een heftruckcertificaat halen. De minimum leeftijd voor het zelfstandig besturen van een heftruck is 18 jaar. Ben je jonger dan 18? Dan ga je altijd onder toezicht van een andere bevoegde heftruckchauffeur aan de slag.

WAAROM IS EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT BELANGRIJK?

Het heftruckcertificaat is belangrijk om veilig en vlot te kunnen werken. Zonder juiste instructie en ervaring kan rijden met een heftruck gevaarlijk en wat lastig zijn. Bij veel werkgevers in de logistiek is zo’n certificaat daarom verplicht. Zo kun jij als heftruckchauffeur in het magazijn efficiënt laden en lossen. Daarnaast ben je met een geldig heftruckcertificaat altijd op de hoogte van belangrijke regels binnen jouw werk en leer je de machine te onderhouden.

HOE HAAL JE EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT?

Je haalt een heftruckcertificaat door het volgen van een cursus of heftruckopleiding. Deze basisopleiding duurt vaak 2 dagen, maar je kunt bij spoed ook je certificaat in 1 dag halen.

In deze cursus/opleiding oefen je met het rijden en besturen van de heftruck. Daarnaast oefen je met het laden en lossen van pallets, bakken en containers. Uiteraard hoort het rijklaar maken en dagelijks onderhouden van het voertuig ook bij het werk als heftruckchauffeur. Verder leer je hoeveel gewicht een heftruck aankan, hoe je dit gewicht veilig verdeelt en met welke gevaren en risico’s je rekening moet houden.

IS HET MOEILIJK OM EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT TE HALEN?

Hoe moeilijk het behalen van een heftruckcertificaat is verschilt per persoon. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk. Sommigen kunnen goed leren, maar vinden een heftruck besturen zonder ervaring lastig. Met meer ervaring – op soortgelijke machines – is het besturen van een heftruck gemakkelijker. Natuurlijk moet je in dit geval net zo goed slagen voor het theoriegedeelte van de cursus.

WAT KOST EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT?

De kosten van een heftruck basisopleiding en examen variëren tussen de €100 en €600 euro. Bij Concreeto helpen we je graag met deze kosten. De prijs hangt af van welke opleiding of cursus jij precies volgt. Zo zijn de kosten voor een beginner hoger, dan voor iemand die een herhalingscursus volgt. Samen met je toekomstige werkgever kijken we naar wat jij nodig hebt voor jouw droombaan.

AAN DE SLAG BIJ CONCREETO

Heb jij een toffe vacature gezien, maar nog geen heftruckcertificaat? Geen probleem! Wij helpen je met liefde aan jouw droombaan. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Kom langs op ons kantoor in Rotterdam of bel naar 010-7200720

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl