Veelgestelde vragen over VCA - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Veelgestelde vragen over VCA

Blog delen

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Wil je werken in de bouw, techniek, transport, schoonmaak of industrie? Dan is een geldig VCA-certificaat vaak verplicht. Heb je deze (nog) niet? Geen zorgen, bij Concreeto regelen we dit samen met jou. Natuurlijk begrijpen we dat je hier vragen over hebt. Laten we daarom bij het begin beginnen…

Wat is VCA eigenlijk?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificering die aantoont dat jij als collega voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Het VCA-certificaat is bedoeld voor bedrijven en werknemers die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico. Bijvoorbeeld in de bouw-, chemische-, en industriële sectoren.

Wanneer jij een VCA-certificaat in je bezit hebt – of je bent bereid deze te halen – heb je een groot voordeel bij de openstaande vacatures van Concreeto. Met dit diploma laat je namelijk zien dat jij veilig en gezond kunt werken.

Waarom heb ik VCA nodig voor mijn baan of opdracht?

Een VCA-certificaat laat zien dat jij in staat bent om gevaarlijke situaties op de werkvloer te vermijden. In de sector waarin jij werkzaam bent – of wil zijn -, zit een ongeluk in een klein hoekje. Wat doe je bijvoorbeeld als er giftige stoffen in het spel zijn? Hoe berg je stroomkabels goed op? En hoe waarborg je de veiligheid van anderen? Met een VCA weet jij veilig te handelen in elke situatie.

Het behalen van je VCA draagt bij aan het verbeteren van je werkomgeving en het verminderen van arbeidsongevallen en gezondheidsrisico’s. Dit maakt jou een waardevolle kandidaat voor werk- en opdrachtgevers.

Hoe behaal ik mijn VCA?

Het behalen van een VCA-certificaat kan op verschillende niveaus, afhankelijk van je functie en de bijbehorende verantwoordelijkheden. De meest voorkomende certificaat voor de vacatures van Concreeto is VCA Basis. VCA Basis is bedoeld voor operationele medewerkers, VCA Vol voor leidinggevenden en VCA VIL-VCU voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendorganisaties.

Om je VCA-certificaat te behalen, leg je een examen af bij een erkend examenbureau. Tijdens het examen wordt je kennis van veiligheidsregels, -procedures en -voorschriften getest. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je jouw VCA-certificaat, deze is in de meeste gevallen tien jaar geldig.

Moet ik mijn VCA Basis in het Nederlands behalen?

Nee, dit is niet nodig. Klassikaal biedt onze partner VCA Basis aan in het Nederlands, Hongaars en Turks. Deze cursus duurt in totaal één dag (of verdeeld over twee dagdelen) en wordt op locatie gegeven. Daarnaast is het mogelijk om met zelfstudiecursussen je VCA Basis te behalen in Duits, Engels, Frans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Russisch, Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks.

 

Kortom, in het bezit zijn van een VCA-certificaat is van onschatbare waarde voor jou als kandidaat. Heb je een vacature gezien op onze website waar een VCA-certificering vereist is? Geen zorgen, wij helpen je verder. Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden om zo snel mogelijk jouw VCA te behalen.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl