Alles over een vca-certificaat - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Alles over een vca-certificaat

Blog delen
VCA

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Voor veel banen in de bouw, industrie, techniek, schoonmaak of transport is een VCA verplicht. In bijna al onze vacatures staat daarom als eis: Geldig VCA-certificaat of bereid om dit te halen. Maar wat is het eigenlijk? Hoe haal je zo’n VCA? Wat zegt dit dan? We hebben de belangrijkste info hier op een rij gezet.

WAT IS EEN VCA?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Een VCA-certificaat is een diploma, dat je krijgt na een cursus en examen. Hiermee toon je aan dat jij veilig en gezond kunt werken. Dat zorgt voor een streepje voor bij het solliciteren op vacatures! Een VCA is verplicht voor iedereen die in een risicovolle omgeving werkt, als de (industriële) schoonmaak, techniek, bouw of transport. Oftewel: in alle sectoren waar wij banen voor echte aanpakkers zoeken. Dankzij de cursus heb jij basiskennis over alle belangrijke wet- en regelgeving, protocollen en gemaakte veiligheidsvoorschriften.

WAAROM IS EEN VCA-CERTIFICAAT BELANGRIJK?

Met een VCA op zak kun jij gevaarlijke situaties op de werkvloer vermijden. Ongelukken zitten namelijk in een klein hoekje! Opletten en met aandacht werken zijn essentieel, of je nu als chauffeur, grondwerker of in de schoonmaak aan de slag gaat. Zo kun je als schoonmaker in aanraking komen met (brand)gevaarlijke of giftige stoffen. Bij veel vacatures van Concreeto ga je met fysiek werk aan de bak. Met een geldig VCA-certificaat kunnen jouw opdrachtgever en collega’s ervan uitgaan dat jij veilig, gezond en milieuvriendelijk werkt. Dat maakt jou een top-kandidaat!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN B-VCA EN VOL-VCA?

Kort door de bocht: VOL-VCA (ook wel VCA Vol) is voor leidinggevenden en B-VCA (VCA Basis) is voor uitvoerende medewerkers. Beide weten hoe je het best kunt handelen in risicovolle of gevaarlijke situaties, maar leidinggevenden hebben meer verantwoordelijkheid. Daarom wordt bij VOL-VCA extra aandacht gegeven aan het kunnen verzekeren van een veilige werkomgeving voor het hele team. Je moet anderen kunnen aansturen en stimuleren tot veilig werken. In vacatures staat vaak specifiek welk certificaat je nodig hebt.

HOE KUN JIJ JE VCA-CERTIFICAAT HALEN?

Een VCA-certificaat halen kan al in 1 dag! Heeft het geen bloedspoed, maar wil je wel graag je VCA halen? Dan duurt de cursus vaak twee of drie dagen. Je schrijft je in voor een cursus en doet aan het eind examen. Cursussen worden op locatie of via internet gegeven. Het B-VCA examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waar je 1 uur de tijd voor hebt. Voor je VOL-VCA moet je 70 meerkeuzevragen beantwoorden in 75 minuten. Wij helpen je graag met het zoeken naar een cursus(locatie) en je inschrijving!

AAN DE SLAG BIJ CONCREETO

Heb jij een toffe vacature gezien, maar nog geen VCA-certificaat? Geen probleem! Wij helpen je met liefde aan jouw droombaan. Vaak kun je bij onze opdrachtgevers doorgroeien tot leidinggevende of voorman. Natuurlijk helpen wij je dan graag met het behalen van een VOL-VCA en het solliciteren op deze vacatures. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl