De 10 beste sollicitatietips van Concreeto - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

De 10 beste sollicitatietips van Concreeto

Blog delen
sollicitatietips

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Heb je een vacature gezien waar je razend enthousiast over bent? Top! Dan ga je natuurlijk solliciteren. Bij Concreeto helpen we je daar graag bij. Met deze 10 sollicitatietips maak jij een sterke eerste indruk en kun jij binnen no-time aan de slag met een nieuwe baan. Klaar voor de start? Hier gaan we!

TIP 1: ZORG VOOR EEN STRAK CV

Dankzij een duidelijk cv ziet jouw toekomstige werkgever meteen welke ervaring en diploma’s jij in huis hebt. Zet je meest recente werkervaring bovenaan. Extra tip: Bij onze eigen online cv-tool vul jij je gegevens in en kun je vervolgens een mooi opgemaakt cv downloaden. Ook val je door het toevoegen van een foto en korte intro over jezelf meer op.

TIP 2: MAAK JOUW MOTIVATIE DUIDELIJK

Vertel in je sollicitatiebrief of motivatie waarom jij graag bij dit bedrijf wilt werken. Met het antwoord “Geld verdienen” overtuig je een werkgever niet. Ga een stapje verder, wees oprecht en noem het specifieke bedrijf of de functie bij naam. Naast de inhoud is de vorm belangrijk! Laat je tekst controleren op spelfouten voor je ‘m verstuurt. Of stuur je motivatie als video, als dit past bij het bedrijf.

TIP 3: ZET JE CONNECTIE(S) IN

Ken je al iemand bij het bedrijf? Noem dit dan in je sollicitatie. Deze gemeenschappelijke connectie zorgt vaak voor een positieve voorsprong. Als Concreeto uitzendkracht kun je ons natuurlijk als connectie benoemen.

TIP 4: VRAAG EERDERE WERKRELATIES OM AANBEVELINGEN

Wat anderen over jou vertellen kan jouw toekomstige werkgever direct overtuigen om jou uit te nodigen! Als je een goede indruk hebt achtergelaten bij je vorige werkgever(s) en collega’s kun je hen vragen om een quote of referentiebrief. Deze input kun je meesturen met je sollicitatie.

TIP 5: BEDENK HOE JOUW SOLLICITATIE AANKOMT

Reageer je in een contactformulier op de website van het bedrijf, stuur je je brief per postduif of maak je gebruik van de digitale snelweg?  Hoe dan ook: hier ligt een kans om een positieve voorsprong te pakken op andere kandidaten. Zorg dat je een representatief e-mailadres gebruikt of, nog slimmer, breng je brief persoonlijk langs. Door je gezicht te laten zien word jij beter onthouden!

TIP 6: LEES JE GOED IN VOOR JE SOLLICITATIEGESPREK

YES! Je bent uitgenodigd voor een gesprek. Bereid je goed voor door info over het bedrijf en de vacature te (her)lezen. Deze informatie kun je gebruiken in je gesprek. Hiermee laat je zien dat je alles wat belangrijk is met aandacht hebt gelezen en op de hoogte bent.

TIP 7: WEET WAT JE WIL VERTELLEN EN VRAGEN

Bepaalde vragen komen in bijna ieder sollicitatiegesprek terug. Zet vooraf voor jezelf op een rij wat je  sterke en zwakke kanten zijn en wat je bijvoorbeeld wilt leren bij het bedrijf. Zo sta je niet met je mond vol tanden. Stel zelf ook vragen! Zo toon je interesse en geef je aan dat je leergierig bent. Niemand weet immers alles.

TIP 8: KOM. OP. TIJD.

Dit is een must. Door op tijd te komen laat je zien dat je betrouwbaar bent. Afspraak is afspraak. Weinig dingen zijn voor een werkgever belangrijker dan dit!

TIP 9: PAS JE OUTFIT AAN OP DE FUNCTIE

Trek kleding aan die past bij het bedrijf en de baan waar je op solliciteert. Natuurlijk moet het ook kleding zijn die jij fijn vindt om te dragen. Hoewel aanpakkers op de bouwplaats vaak werkkleding aan hebben, raden we aan om iets netter op sollicitatiegesprek te gaan. Onzeker over de dresscode? Vraag ons om hulp. We helpen je hier graag bij. Het belangrijkst is dat je er representatief en verzorgd uitziet.

TIP 10: LET OP JE LICHAAMSTAAL

Door hoe je zit of staat kun je (onbewust) veel communiceren. Met de ellebogen op tafel in je handen leunen of onderuitgezakt zitten laten niet zien dat jij een positieve aanpakker bent. Zit dus rechtop en kijk je gesprekspartner aan. Dankzij deze actieve houding maak je een geïnteresseerde en positieve indruk. Tot slot: krul je mondhoeken omhoog, want lachen is gezond!

Met deze sollicitatietips op zak hebben wij het volste vertrouwen dat jij de baan binnensleept! Heb je nog vragen? Stel ze vooral aan ons. Wij zoeken graag samen met jou naar jouw droombaan.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl