Wat heb ik nodig voor een baan als monteur? - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Wat heb ik nodig voor een baan als monteur?

Blog delen
monteur

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Beschik jij over een bak technische kennis en inzicht? Vind jij het fantastisch om voor elke uitdaging een oplossing te vinden? En geniet jij van resultaat van je werk? Dan is een baan als monteur jou op het lijf geschreven! In deze blog vertellen we precies wat je hiervoor nodig hebt en hoe zo’n baan eruitziet. 

WAT DOET EEN MONTEUR?

Het vak van monteur is onwijs gevarieerd en breed. Je kunt je specialiseren in een specifieke technische tak zoals hydrauliek, service of elektro. Over het algemeen ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren of vernieuwen van diverse technische installaties en apparaten. Het belangrijkste aspect is dat je over technische kennis en inzicht beschikt. Voor elke uitdaging heb jij een oplossing, dat maakt jouw werk uitdagend en zinnig. Daarnaast zal je niet alleen moeten laten zien dat je een topper bent in jouw vakgebied. Je moet dit ook kunnen communiceren met je opdrachtgevers, team en leveranciers. Als je voor een bedrijf werkt, ben je het visitekaartje van je werkgever. Je gaat zelfstandig op pad en moet zelf beslissingen nemen. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan mensen die de volgende keer specifiek om jou vragen?

WAAR WERKT EEN MONTEUR?

Als monteur kun je aan het werk in heel veel verschillende sectoren. Ieder bedrijf is anders en daarom heeft ieder bedrijf ook een ander soort monteur nodig. Monteurs zijn in principe overal te vinden waar ook machines zijn. Denk aan een baan als elektromonteur, waarbij je het dak op moet voor zonnepanelen. Of aan een baan als koelmonteur, waarbij je ervoor zorgt dat koelingen in supermarkten, groothandels of stadions goed blijven werken. Je beslist zelf waar jouw passie ligt! Doordat er op veel plekken monteurs nodig zijn vinden we bij Concreeto bijna altijd een passende baan bij jou in de buurt. 

HOE KAN IK AAN DE SLAG ALS MONTEUR?

De meeste monteurs volgen een technische mbo-opleiding. Voor verschillende functies, heb je verschillende opleidingen. Binnen een opleiding heb je vaak de mogelijkheid om je nog verder te specialiseren. Een aantal populaire mbo-opleidingen zijn werktuigbouwkunde, engineering of mechatronica. 

Heb je geen technische achtergrond, opleiding of werkervaring? Ook dan kun je aan het werk als monteur. Bij Concreeto hebben we speciaal voor aanpakkers met een passie voor techniek de vacature Junior Monteur permanent openstaan. Hiervoor is ervaring niet verplicht. Motivatie en technisch inzicht zijn dat wel! Veel van onze opdrachtgevers bieden namelijk goede interne opleidingen voor mensen met technisch talent. Lees hier wat je als junior monteur precies kunt verwachten. 

Lijkt het je wat om aan het werk te gaan als monteur? Bekijk dan onze technische vacatures en maak werk van je nieuwe baan! Zit er niets voor je tussen op dit moment? Neem dan contact met ons op en stel jezelf voor. Bij Concreeto helpen we je graag aan je droombaan!

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl