Met deze vijf tips maak jij indruk tijdens je sollicitatie - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Met deze vijf tips maak jij indruk tijdens je sollicitatie

Blog delen

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Solliciteren is en blijft een vak apart; niet iets waar je je dagelijks mee bezig houdt. Toch is het dé kans om een positieve indruk achter te laten en te laten zien waarom jij de geschikte kandidaat bent voor de baan. Bij Concreeto helpen we je daarom graag op weg met vijf praktische tips om indruk te maken tijdens je sollicitatiegesprek. Of je nu een doorgewinterde professional bent of nieuw op de arbeidsmarkt, deze tips helpen je goed voorbereid voor de dag te komen.

 

1: Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je je inleest in het bedrijf waar je solliciteert. Bezoek de website, bekijk de online kanalen en begrijp de missie van het bedrijf. Noteer daarnaast een aantal vragen die je tijdens het gesprek kunt stellen. Dit toont niet alleen je interesse, maar geeft je ook waardevolle informatie om te bepalen of het bedrijf goed bij je past. Ook helpt het om je antwoorden beter af te stemmen op wat zij belangrijk vinden.

2: Kleed je gepast

Geen zorgen, bij Concreeto hoef je niet in een driedelig pak naar je sollicitatiegesprek te komen. Maar zorg er in ieder geval wel voor dat je er verzorgd uitziet. Kies voor kleding die past bij het bedrijf met bijvoorbeeld een polo, overhemd of net t-shirt. Vermijd eventuele werkkleding van je huidige werkgever en trainingspak.

 

3: Wees op tijd

Op tijd komen is essentieel en noodzakelijk. Plan je reis ruim van tevoren en houd rekening met eventuele vertragingen. Zorg ervoor dat je minstens tien minuten voor de afgesproken tijd aanwezig bent. Dit geeft je de kans om even tot rust te komen, de omgeving in je op te nemen en je voor te bereiden op het gesprek. Door te laat te komen, maak je geen goede indruk. Het geeft het bedrijf het gevoel dat ze niet op je kunnen bouwen.

 

4: Oefen je antwoorden

Hoewel je nooit precies kunt weten welke vragen er gesteld worden, zijn er veel standaard sollicitatievragen die je kunt voorbereiden. Oefen je antwoorden op vragen zoals: “vertel eens iets over jezelf,” “wat zijn je sterke en zwakke punten?” en “waarom wil je hier werken?”. Het is belangrijk om je antwoorden dicht bij jezelf te houden, maar ook duidelijk en to the point. Antwoorden oefenen helpt je om zelfverzekerder en vloeiender te zijn tijdens het gesprek.

 

5: Toon enthousiasme en positieve energie

Laat je enthousiasme zien tijdens het gesprek. Positieve energie is aanstekelijk en kan een grote impact hebben op je gesprekspartner. Glimlach, maak oogcontact en wees beleefd tijdens het gesprek. Laat zien dat je geïnteresseerd bent in de baan en gemotiveerd om bij te dragen aan het succes van het bedrijf. Enthousiasme kan vaak belangrijker zijn dan ervaring, omdat het aangeeft dat je bereid bent te leren en te groeien.

 

Een sollicitatiegesprek kan het begin zijn van een geweldige carrière, mits je goed voorbereid bent en jezelf op de juiste manier presenteert. Door vooraf onderzoek te doen, je passend te kleden, op tijd te komen, antwoorden te oefenen en enthousiasme te tonen, kun je een goede indruk maken op je potentiële werkgever.

Meer sollicitatietips ontvangen of wil jij tonen wat je waard bent tijdens een sollicitatiegesprek? Neem contact op met Concreeto, dan gaan we samen op zoek naar jouw volgende baan.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl