5 Vooroordelen over werken via een uitzendbureau - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

5 Vooroordelen over werken via een uitzendbureau

Blog delen
vooroodelen

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Klik jij op vacaturesites vaak de vacatures van een uitzendbureau direct weg? Dat komt dan waarschijnlijk door vooroordelen die er bestaan over werken via een uitzendbureau. Veel mensen denken dat uitzendbureaus geen échte banen bieden. Het is immers tijdelijk, slecht betaald en met slechte voorwaarden. Toch? Zeker niet! Wij nemen vandaag de 5 grootste vooroordelen over uitzendwerk onder de loep. Wedden dat je hierna nooit meer een uitzendbureau weg klikt?

 

1. UITZENDBUREAUS BETALEN SLECHT

Een van de grootste vooroordelen is dat uitzendbureaus slecht betalen. Als uitzendkracht val jij onder de loonregeling van de CAO van de opdrachtgever. Je verdient dus evenveel als iemand die direct bij de opdrachtgever in dienst is in eenzelfde of vergelijkbare functie! De vergoeding voor het uitzendbureau is apart daarvan geregeld. Een uitzendbureau verdient dus wel wat, maar dat heeft geen invloed op jouw salaris!

 

2. ALS UITZENDKRACHT HEB JE SLECHTERE ARBEIDSVOORWAARDEN

Veel mensen denken dat uitzendkrachten sneller de laan uit kunnen worden gestuurd, dat ze geen vakantiegeld krijgen en dat er geen toeslagen zijn bij overwerk of onregelmatige uren. Dat was vroeger misschien zo, maar tegenwoordig is alles een stuk beter geregeld voor uitzendkrachten en heb jij als uitzendkracht veel meer zekerheid. Uitzendbanen zijn meestal nog steeds tijdelijk, maar steeds vaker is er zicht op een vast contact na de uitzendbaan!

 

3. BIJ UITZENDBUREAUS IS GEEN AANDACHT VOOR DE PERSOON

Vaak wordt er gedacht dat uitzendbureaus geen oog hebben voor de ontwikkeling van mensen: ze kijken alleen naar het vervullen van functies en niet naar de persoon zelf. Maar dat is helemaal niet waar! Bij Concreeto hebben we veel oog voor jouw ontwikkeling. We hebben een groot netwerk en gaan dus echt op zoek naar de perfecte match voor jou. We vinden het belangrijk dat jij je thuisvoelt op jouw nieuwe werkplek. Daarnaast kun je de mogelijkheid krijgen om via Concreeto en onze opdrachtgevers een opleiding te volgen.

 

4. ALS UITZENDKRACHT KUN JE ALLEEN OP OPROEPBASIS AAN DE SLAG

Dit is zeker niet waar! Bij Concreeto hebben we banen beschikbaar die je parttime of fulltime kunt doen. Gemiddeld werken uitzendkrachten tegenwoordig zo’n 30 uur per week. Vaak zijn de banen ook beschikbaar voor een langere tijd. Ben jij dus op zoek naar een fulltime functie in de techniek, logistiek, bouw of reiniging? Bekijk dan vooral eens onze vacatures, wie weet zit er iets voor je tussen!

 

5. DE KANS OP WERK IS GROTER ALS JE ZONDER UITZENDBUREAU OP ZOEK GAAT

Wij hebben een groot netwerk en krijgen elke dag vacatures binnen. Ook hebben we nauw contact met onze uitzendkrachten en potentiële uitzendkrachten. We vinden het belangrijk om jou goed te leren kennen, zodat we de juiste baan voor jou kunnen vinden. De kans dat er een vacature bij ons binnenkomt die goed bij jou past, is onwijs groot. Wij bellen jou dan direct, waarna je soms al binnen een paar dagen aan de slag kunt! Dus tja, eigenlijk is de kans op werk een stuk groter als via Concreeto op zoek gaat! 😉

Zijn jouw vooroordelen inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen en ben je benieuwd naar de vacatures die wij open hebben staan? Neem dan vooral een kijkje op onze vacaturepagina. Staat jouw droombaan er niet tussen, maar wil je wel graag op de hoogte blijven van onze nieuwe vacatures? Neem dan vooral contact met ons op. We maken graag kennis, zodat we ook jou kunnen helpen aan je droombaan!

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl