Werken in de techniek: daarom is het een goed idee! - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Werken in de techniek: daarom is het een goed idee!

Blog delen
techniek

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Techniek is een cruciaal vakgebied, dat vaak gezien wordt als uitdagend, essentieel en creatief. Desondanks laten veel werkzoekenden de techniek links liggen in hun zoektocht naar een baan. Maar waarom eigenlijk? In Nederland is er al jaren een tekort aan technici. Er is heel veel vraag naar veel en goed opgeleide technische vakmensen. Ben jij op zoek naar een baan en zou je wel eens willen weten welke kansen de techniek biedt voor jou? In dit artikel leggen we het je uit!

 

WAAROM ZOU JE WILLEN WERKEN IN DE TECHNIEK?

Veel Nederlanders zien de techniek als een mooi en kansrijk vakgebied. En dat is zeker ook waar! Techniek is de motor van de Nederlandse economie en biedt onwijs veel mogelijkheden – en vaak ook met een goed salaris in het vooruitzicht, ook voor starters. De vraag naar goede technici is inmiddels zo hoog dat je in een MBO-functie op startersniveau vaak al een hoger salaris hebt dan in andere sectoren.

En ben jij een beetje resultaat gedreven? Ook dan is de techniek een goede sector voor jou! Van alles wat je doet is het resultaat vrij snel of zelfs direct al zichtbaar. Of je nu iets repareert, meewerkt aan een groter project of zorgt voor het juiste onderhoud aan installaties of machines, in de techniek zie je meteen de waarde van jouw werk.

Ben jij bang dat je niet handig genoeg bent voor een functie in de techniek? Geen nood. De technische sector is zo onwijs breed dat er voor iedereen wel een passende functie te vinden is. En met een juiste opleiding is die handigheid zo aangeleerd!

 

MET WELKE FUNCTIES IS DE KANS OP EEN BAAN HET HOOGST?

Er zijn een aantal functies die op het moment de meeste baankansen bieden. Ook bij Concreeto zien we een aantal functies vaak terugkomen. Bekijk hier de vacatures die op dit moment opstaan. De meeste functies bieden een goed salaris en bieden veel kansen voor de toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van doorgroeimogelijkheden.

Als elektromonteur leg je elektrotechnische installaties aan en zorg je ervoor dat deze altijd goed blijven werken. Deze installaties kunnen zich overal bevinden, van wat meer traditionele bedrijven tot hypermoderne bedrijven. Je kunt denken aan windmolens en zonnepanelen, maar ook aan de industrie, ziekenhuizen of bijvoorbeeld pretparken. Een heel diverse functie dus.

Als koelmonteur zorg je er samen met collega’s voor dat koelinstallaties worden aangelegd. Ook zorg je ervoor dat de installatie goed blijft werken door regelmatig onderhoud uit te voeren. Bij storingen sta je klaar om de boel weer werkend te krijgen. Je kunt als koelmonteur werken bij veel verschillende bedrijven. Dit kan bij groothandels voor levensmiddelen zijn, in supermarkten, in een stadion of in de industrie. Bijna overal is koeling immers nodig!

 

OVERTUIGD?

Heb jij wel zin in een mooie baan in de techniek? Mooi! Wij hebben op dit moment een aantal vacatures open staan. Hier vind je een overzicht van al onze technische functies. Voor een aantal functies heb je geen specifieke ervaring of opleiding nodig, maar voor andere functies wel. Heb jij nog geen ervaring, maar wel de juiste motivatie? Neem dan vooral contact op met onze recruiter, we kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl