5 tips om te ontspannen na een drukke werkdag - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

5 tips om te ontspannen na een drukke werkdag

Blog delen
ontspannen

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

We kennen het allemaal wel: na een drukke dag vol hard werken moet je thuis ook nog zorgen dat de boodschappen gedaan zijn, de was netjes opgevouwen wordt en dat er ’s avonds een maaltijd op tafel staat. Vaak zijn we zo druk dat we vergeten om te ontspannen. Maar wist je dat ontspannen heel belangrijk is? Door goed rust te nemen kan je lichaam herstellen van alle inspanningen en zul je de volgende dag zelfs nog productiever kunnen werken! Omdat we ons kunnen voorstellen dat ontspannen niet voor iedereen even makkelijk is, zetten we vandaag 5 ultieme tips om te ontspannen na je werkdag op een rijtje!

 

1. Plan tijd in om te doen wat jou rust brengt

Lees jij graag een boek, puzzel je het liefst, brengt muziek jou ontspanning of game je graag? Wat het ook is, plan bewust tijd in om hiermee bezig te zijn. Door dit te doen, neem je heel bewust afstand van je werk. Dit zal direct een gevoel van rust geven!

 

2. Ga sporten of wandelen

Dat sporten goed voor je is, weten we bijna allemaal wel. Lichaamsbeweging stimuleert bepaalde chemicaliën in je hoofd, die ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt én goed kunt ontspannen. Daarnaast kan sporten je helpen om je hoofd leeg te maken. Ben je niet zo van het sporten, maar ben je ook niet vies van een beetje beweging? Ga dan lekker buiten wandelen! De frisse lucht en de beweging zullen gegarandeerd het gewenste effect hebben.

 

3. Neem een warme douche of ga in bad

Een warme douche of een warm bad zorgt vrijwel direct voor een ontspannen gevoel. Je lichaam ontspant zich door de warmte automatisch – en bovendien voel je je na een bad of douche lekker fris. En dat is na een drukke werkdag vaak ook geen verkeerd gevoel!

 

4. Laat je telefoon eens een avondje los

We kennen het allemaal wel: we openen Facebook of Instagram op onze telefoon en blijven scrollen, scrollen en nog eens scrollen. Vaak ben je zonder dat je het door hebt ineens een uur verder. Tijdens dit uur heb je een enorme hoeveelheid informatie tot je genomen – en die informatie kan best een tijd in je hoofd blijven zitten. Het gevolg? Een vol hoofd – en dus geen ontspannen gevoel. Daag jezelf eens uit en leg je telefoon een avondje weg. Je zult zien dat je ook een stuk beter in slaap zult vallen – en dat je de volgende dag een stuk energieker aan de dag begint!

 

5. Plan een vakantie of weekendje weg

Als het op het werk erg druk is en je daarnaast ook nog sociale verplichtingen hebt, kan het zomaar zo zijn dat je jezelf vergeet. De ultieme manier om er dan even tussenuit te gaan, is door er ook echt letterlijk uit te gaan. Boek een hotel voor een weekend, ontdek een andere stad in Nederland of boek een vakantie naar het buitenland.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl