Industrieel reiniger: een baan voor echte aanpakkers - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Industrieel reiniger: een baan voor echte aanpakkers

Blog delen
industrieel reiniger

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

De oplettende volgers onder ons zien regelmatig vacatures voorbij komen voor industrieel reinigers. De vraag naar dit beroep is groot, dus industrieel reinigers hebben een grote kans op een baan. Dat het een beroep is voor echte aanpakkers is geen geheim, maar wat doet een industrieel reiniger nou eigenlijk precies? Waar kom je als industrieel reiniger te werken en is dit beroep voor jou weggelegd?

WAAR WERKT EEN INDUSTRIEEL REINIGER?

Laten we beginnen met het intrappen van een open deur: een industrieel reiniger is werkzaam in de industrie. Je kan terecht komen bij allerlei verschillende grote bedrijven of fabrieken. Van het reinigen van buizen bij raffinaderijen in de havens tot het reinigen van schepen; je werkt op de gekste plekken.

WAT DOEN INDUSTRIEEL REINIGERS?

We zeiden het al eerder: een industrieel reiniger houdt van aanpoten. Het is over het algemeen zwaar fysiek werk. Je steekt flink je handen uit de mouwen en bent niet bang om vies te worden. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van pijpleidingen, het reinigen van industrietransportbanden of het reinigen van slachtruimtes. Bij het zwaardere reinigingswerk zal je vaak gebruik maken van een hogedrukspuit. Hiermee spuit je installaties, schepen, machines of andere voorwerpen schoon. Bij het lichtere werk moet je denken aan de meer reguliere schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van vloeren of het desinfecteren van ruimtes.

“Ik zocht werk op oproepbasis, gewoon werken erbij. Af en toe een dagje werk in mijn drukke bestaan. Ook graag een beetje stoer en fysiek werk zodat ik mijn energie kwijt kan. Dat heb ik nu gevonden… En als ik straks mijn rijbewijs gehaald heb dan kan ik misschien wel ook als chauffeur aan de slag. Een ideale situatie dus voor mij.”

WAT HEB JE NODIG OM INDUSTRIEEL REINIGER TE WORDEN?

Als industrieel reiniger bij Concreeto ben je in het bezit van een VCA-certificaat. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Met het certificaat toon je aan dat je in staat bent om veilig te werken. Veiligheid staat in dit beroep voorop. Daarnaast beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je een ochtendmens en heb je bij voorkeur een rijbewijs. Heb je geen rijbewijs of wel een rijbewijs, maar geen auto? Ook dan kan je gewoon solliciteren op onze vacature industrieel reiniger (graag zelfs!). Wij zorgen dan voor het vervoer van en naar je werklocatie.

Is dit dé baan voor jou? Upload direct je cv door op de groene knop bij de vacature te drukken!

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl