De 5 leukste activiteiten voor Koningsdag in Rotterdam - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

De 5 leukste activiteiten voor Koningsdag in Rotterdam

Blog delen
koningsdag

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Op 27 april kleurt heel Nederland oranje om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Dit jaar een extra speciale Koningsdag; 10 jaar koningschap wordt gevierd in 010. Heb jij al bedacht hoe je dit jaar Koningsdag gaat vieren? Wij hebben de 5 leukste activiteiten in Rotterdam voor je op een rijtje gezet! 

1. Zwaai naar de koning

Op Koningsdag start de koninklijke familie shun tocht door Rotterdam om 11:00 uur vanaf het Afrikaanderplein. Via de Pretorialaan lopen ze door naar de hoek van de Maashaven waar ze in de watertaxi stappen. Vanaf hier varen ze langs de SS Rotterdam en onder de Erasmusbrug door om zo aan te meren bij Plein 1940. Vervolgens lopen ze via de Markthal naar de Binnenrotte. Op de Binnenrotte is het de hele dag feest en kun je om 13:00 uur naar de koning en zijn familie zwaaien!

2. Bezoek een vrijmarkt

Tijdens Koningsdag mag je vrijwel overal in Nederland met een kraampje of op een kleedje je eigen spullen verkopen. Ook in Rotterdam worden er op verschillende plekken vrijmarkten georganiseerd. Bezoek in het centrum het Schouwburgplein, het Eendrachtsplein, de Mauritsweg of de Westersingel. Woon je buiten het centrum? Grote kans dat er bij jou in de buurt ook een vrijmarkt is. Ruim je zolder op en verkoop je eigen spullen of struin langs de verschillende kleedjes en scoor leuke items. 

3. Ga naar een evenement

Tijdens Koningsdag worden er door heel Nederland verschillende evenementen en festivals georganiseerd. Ga gezellig met je vrienden op stap en geniet van muziek van de beste Nederlandse artiesten. In Rotterdam worden er verschillende gratis festivals georganiseerd op Koningsdag. Bezoek bijvoorbeeld Containerbar Noord op het Noordplein, ga naar Royal Republic bij de Hofbogen of neem een kijkje bij het poppodium van Baroeg. 

4. Onderneem wat met vrienden of familie

Wist je dat Koningsdag voor bijna iedereen een vrije dag is? Het ideale moment om met een groep wat leuks te ondernemen. Trommel je vrienden, collega’s of familie op en bedenk een leuk dagprogramma. Organiseer een spelletjesmiddag met barbecue, huur een bootje en vaar over de grachten of maak een fietstocht door de stad. Nu is het alleen nog maar hopen op mooi weer. Fingers crossed! 

5. Eet een oranje tompouce

Tijdens Koningsdag in Rotterdam is er bijna overal in de stad wel wat leuks te beleven. Ontdek je eigen buurt, loop een rondje door de stad en haal bij de bakker een heerlijke oranje tompouce. Ze zijn onmogelijk om normaal te eten, maar wel ontzettend lekker. En zeg nu zelf; wat is Koningsdag zonder oranje tompouce? 

Genoeg opties om jezelf op Koningsdag te vermaken. Wij wensen je vanuit Concreeto in ieder geval heel veel plezier. Lang leve de Koning!

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl