Wat is er nodig voor een baan in de tuinbouw? - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Wat is er nodig voor een baan in de tuinbouw?

Blog delen
tuinbouw

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Ben jij geïnteresseerd in een baan in de tuinbouw? Werken tussen de planten, bloemen of groenten. De tuinbouwsector is een krachtige industrie met veel verschillende mogelijkheden. In deze blog vertellen we je alles over de sector zelf, de mogelijke banen en wat er nog meer bij komt kijken!

 

DE TUINBOUWSECTOR IN EEN NOTENDOP

Onder de tuinbouwsector vallen alle activiteiten die te maken hebben met het kweken, telen, verzorgen en oogsten van planten. Dit kunnen bijvoorbeeld mooie sierplanten en bloemen zijn zoals gerbera’s of orchideeën. Maar ook het verbouwen van groenten en fruit zoals paprika’s, aardbeien en tomaten. De tuinbouw is een belangrijke sector voor het produceren van voedsel en de ontwikkeling van nieuwe planten.

TUINBOUW IN HET WESTLAND

Het Westland staat wereldwijd bekend om hun glastuinbouw. Het is er nooit echt donker want ‘s avonds wordt het volledige gebied verlicht door de oranje gloed van de kassen. Al meer dan 100 jaar worden er in deze gemeente verse groenten, bloemen en planten geteeld. Inmiddels is er veel veranderd door slimme innovaties, duurzame productiemethodes en hightech-uitvindingen. Ondanks dat er steeds meer werk machinaal wordt gedaan, is er binnen de tuinbouwsector nog altijd genoeg vraag naar mensen. Grote kans dat jij dus komt te werken in deze regio!

WERKEN IN DE TUINBOUW

Binnen de tuinbouw zijn er heel veel verschillende functies. Help mee met het produceren van gezonde groenten of de mooiste bloemen, alles is mogelijk. Er valt meer dan genoeg te ontdekken in de dynamische wereld van tuinbouw. Het werk geeft voldoening omdat je het resultaat al snel ziet. Jouw bloemen, planten, groenten of fruit zie je namelijk binnen no-time terug in de winkels. Daarnaast is er vaak genoeg ruimte om je verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. 

VOOR WIE IS DIT WERK GESCHIKT?

Werken in de tuinbouw is niet voor watjes. Je zult vroeg moeten opstaan, je handen uit de mouwen durven steken en tegen de warmte kunnen. Het meeste werk vindt plaats in de kas waar je de hele dag actief bezig bent. Een groot voordeel, want zo hoef jij na een dag werken niet meer naar de sportschool!

Er zijn verschillende mbo- en hbo-opleidingen die aansluiten bij de tuinbouwsector, maar ook zonder geschikte opleiding of ervaring kan je aan de slag in de tuinbouw. De nodige vaardigheden leer je namelijk meteen in de praktijk. Een baan in de tuinbouw is daarom ideaal voor als je toe bent aan een carrière switch of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.  

WERKEN IN DE TUINBOUW VIA CONCREETO

Bij Concreeto hebben we verschillende vacatures voor als je wilt werken in de tuinbouw. Zo is er ook voor jou vast wel een functie die goed bij je past. De kans is groot dat je aan de slag gaat in het Westland. Bij de meeste vacatures kun je starten zonder de juiste opleiding of enige ervaring, maar ze vereisen natuurlijk wel altijd de juiste inzet. 

Op zoek naar een baan in de tuinbouw? Bekijk onze vacaturepagina of neem contact op met Concreeto en stel jezelf voor. Wij helpen je graag!

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl