5 tips om ’s morgens sneller je bed uit te komen - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

5 tips om ’s morgens sneller je bed uit te komen

Blog delen
wekker

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Voor dag en dauw in touw. Voor de stad, voor mij, voor jou. Schaften, bakkie doen, aftaaien of bunkeren; onze werknemers doen het op tijd. Of ze er nou blij mee zijn of niet, alle Concreeto mannen en vrouwen hebben geen excuus meer om te laat te zijn dankzij de ouderwetse wekker (inclusief fijne harde RING) die ze cadeau kregen. Hoe we op het idee kwamen voor dit fantastische cadeau? In de zomervakantie belde een grote klant Martin op. De reden was dat er met regelmaat mensen niet op het werk waren, met onder andere de oorzaak: verslapen. De klant deed al grappend de suggestie om al onze mensen een wekker te geven die standaard om 05.00 uur afloopt. Die suggestie namen we serieus en we gingen op zoek naar een “ouderwetse” wekker. Standaard om 05:00 uur aflopen doet ie (gelukkig voor de medewerkers) niet, maar hij maakt wel lekker veel herrie!

Voor alle mensen die ’s morgens nog meer hulp nodig hebben bij het opstaan, hebben wij wat tips verzameld. In dit artikel lees je de 5 beste tips van het Concreeto team om ’s morgens snel(ler) je bed uit te komen!

 

1. Zet je Concreeto-wekker aan de andere kant van de kamer

’s Avonds voor je gaat slapen nog even door je Facebook scrollen kan heel verleidelijk zijn. Toch is het niet altijd een goed idee. Het blauwe licht van je smartphone zorgt ervoor dat je weer meer wakker wordt – en vervolgens minder snel en goed in slaap valt. Daarom is het slim om je telefoon weg te leggen. Daarnaast raden we je aan je Concreeto-wekker op een plek te zetten waar je er niet makkelijk bij kunt. Dat helpt namelijk ook met opstaan: als je je wekker wat verder weg zet, dwing je jezelf om ‘s morgens als de wekker gaat uit bed te stappen. En dat uit bed stappen helpt dan direct bij het wakker worden!

 

2. Drink ’s avonds geen of weinig koffie

Wist je dat een grote kop koffie na 18.00 uur flink wat invloed kan hebben op je slaap? Wetenschappers ontdekten dit een aantal jaar geleden. Drink jij in de middag vaak nog een kop koffie? Of zet je standaard na het eten nog een bakkie? Probeer de koffie in de middag te vervangen door een glas water – en houd het ’s avonds bij één kopje.

 

3. Ontwikkel een bedtijdritueel voor jezelf

Blijf jij vaak net even te lang op de bank hangen ’s avonds? Kijk je vaak nog net even die ene aflevering van je serie of blijf je vaak nog op je telefoon scrollen, terwijl je weet dat je beter naar bed zou kunnen gaan? Dan kan het goed zijn om een bedtijd ritueel voor jezelf te ontwikkelen. Bedenk je allereerst hoe laat je graag op bed zou willen liggen. Is dat om 22.30 uur? Leg dan om 21.30 je telefoon weg, luister nog even naar muziek of kijk nog een stukje van een rustige serie en dim alvast de lichten als je je tanden gaat poetsen. Zorg dat je ook de startdetails van je volgende werkdag weet, zodat je daar rekening mee kunt houden bij het zetten van je wekker. Zo hoef je nergens meer over na te denken en ben je helemaal uitgerust als je hoofd het kussen raakt. Wedden dat je een stuk sneller in slaap zult vallen?

 

4. Start je ochtend met iets positiefs

Als je ’s morgens vaak alleen tijd hebt om snel te douchen en vervolgens de deur uit te rennen, is het logisch dat je niet heel veel zin hebt om uit bed te komen. Daarom is het beter om te zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken. Een lekker ontbijt bijvoorbeeld, of een stukje lezen of even sporten. Als je weet dat er iets leuks op je wacht, is het een stuk makkelijker om uit bed te komen!

 

5. Snoozeknop? Nee, lichtknop!

De snoozeknop indrukken lijkt zo lekker, maar eigenlijk werkt het helemaal niet. Op het moment dat je net weer een beetje in slaap valt, gaat de wekker vaak weer. Het resultaat? Nóg minder zin om uit bed te komen. En nóg meer haasten om op tijd op je werk te zijn. Stoppen dus! Het is veel beter om in plaats van de snoozeknop je lichtknop in te drukken. Je hersenen koppelen een donkere ruimte aan slaap. Van het licht aan doen krijg je, zeker in de wintermaanden als het buiten donker is, direct een hoop energie.

Welke van deze tips ga jij binnenkort proberen? Of ben jij altijd al een ochtendmens geweest? Enneh… Je ochtend binnenkort vol energie beginnen omdat je een nieuwe baan hebt gevonden? Check dan onze vacatures, misschien staat er wel iets voor je bij!

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl