5 Tips voor minder stress op je werk - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

5 Tips voor minder stress op je werk

Blog delen

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Slecht slapen, vaak hoofdpijn of last van je rug? Dit kunnen tekenen zijn van werkstress. Af en toe last hebben van stress op je werk is heel normaal. Dit zorgt er juist voor dat je scherp blijft en je doelen behaalt. Maar wanneer je langdurig stress ervaart is dit ongezond. Benieuwd hoe je voor minder stress op je werk kunt zorgen? Wij hebben de beste tips voor je verzameld!

1. Zorg voor een voorsprong

Ben je altijd precies op tijd op je werk? Of misschien zelfs net te laat? Grote kans dat jij je werkdag dan al gehaast start. Vertrek voortaan een kwartiertje eerder van huis. Zo kun je jouw werkdag in alle rust starten en ervaar je minder stress. Bijkomend voordeel? Je kunt nu in alle rust nog even genieten van een bakkie pleur!  

2. Vitamientjes zijn je vriendjes

Het zal je vast wel eens gebeurd zijn; je hebt zo’n drukke werkdag dat je gewoon vergeet te eten. Dit is natuurlijk niet goed voor je. Wanneer je te weinig eet, daalt je bloedsuikerspiegel en ervaar je juist meer stress. Het drinken van koffie of het eten van suikers kan helpen, hierbij is je energieboost alleen wel van korte duur. Zorg daarom voor een stevige lunch en gezonde tussendoortjes zoals noten of fruit. 

3. Zet het uit je hoofd en op papier

Een hele waslijst aan taken, boodschappen die nog gedaan moeten worden en een afspraak bij de tandarts die je niet mag vergeten. Schrijf het op! Wanneer je het druk in je hoofd hebt, ervaar je namelijk meer stress. Door dingen op papier te zetten kan het uit je systeem. Dit zorgt voor overzicht en geeft rust. 

4. Meer slaap, minder stress

Een goede nachtrust is belangrijk om je weer op te laden voor je volgende werkdag. Wanneer je te weinig slaapt, kun je minder goed omgaan met stressvolle situaties. Probeer daarom minimaal 8 uur per nacht te slapen. Zo ben je overdag energieker en kun je beter omgaan met problemen en uitdagingen op de werkvloer. 

5. Ontspan na je drukke werkdag

Je kent het wel: na een drukke werkdag wil je het liefst op de bank neerploffen, maar die was wast zichzelf niet en er moet ook nog eten op tafel komen. Voor je het weet is je avond voorbij en heb je helemaal geen tijd gehad om te ontspannen. Maar ontspanning is wel heel belangrijk om los te komen van je werk! Benieuwd hoe je dat het beste doet? Lees dan hier onze 5 ultieme tips om te ontspannen na je werkdag. 

Lukt het je zelf niet om je stress te verminderen of ga je vanwege de werkdruk liever ergens anders aan de slag? Bij Concreeto helpen we je graag! Zo bieden we je altijd een vaste contactpersoon die voor je klaar staat.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl