Zo maak je een goed cv - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Zo maak je een goed cv

Blog delen
cv maken

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Met een strak cv belandt jouw sollicitatie sneller bovenop de stapel! Dus ben jij enthousiast over een vacature? En wil jij gemakkelijk een sterk cv maken? Dat kan direct via onze cv tool. Natuurlijk helpen we je graag op weg met wat extra informatie:

Wat is een cv?

Een cv is een samenvatting van je professionele loopbaan, aangevuld met handige en interessante persoonlijke info. Een cv is vaak 1 of 2 pagina’s lang. Je zet hierop overzichtelijk je werkervaring, diploma’s en certificaten op een rij. Letterlijk staat cv voor curriculum vitae. Dit is Latijn voor levensloop.  

Wat moet er op een cv?

De belangrijkste vraag: Welke onderdelen moeten er op een cv? Online kun je veel voorbeelden vinden, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. De onderstaande onderdelen moeten in ieder geval op een cv. Je vindt ze ook terug in onze cv tool. 

Persoonlijke gegevens
Je naam! Wel zo handig. Ook mogen wat andere gegevens, zoals je geboortedatum, en praktische informatie, zoals contactgegevens, natuurlijk niet ontbreken.

Beschrijving
Stel jezelf kort voor. Waar word je enthousiast van? Waar ben je goed in? Wat wil je graag nog leren? Dát zegt een werkgever veel meer dan een lijst feiten. Zo’n beschrijving is vaak maximaal 5 zinnen.

Opleidingen
Zet op een rij welke (school)diploma’s jij op zak hebt.

Werkervaring
Hier voeg je je vorige functies en werkgevers toe. Schrijf per baan kort op (1 of 2 zinnen) wat je tijdens die werkperiode hebt gedaan.

Interesse
Door jouw hobby’s en interesses toe te voegen op je cv, krijgt de toekomstige werkgever een beter beeld van jou als persoon.

Vaardigheden
Kun jij fantastisch overweg met Word, Excel en de andere MS-Office programma’s? Of hebben bepaalde systemen en technieken geen geheimen voor jou? Dan kun je die hier kwijt.

Talen
Het kan voor een werkgever een groot voordeel zijn als jij Nederlands, Engels of een andere taal goed spreekt.

Certificaten
Cursus gedaan en certificaat behaald? Die prestaties zet je hier neer. Denk aan je VCA of een heftruckcertificaat. 

Hoe maak ik een cv? 

Je maakt je cv gemakkelijk online met de Concreeto cv-tool! Alle bovenstaande onderdelen komen daarin terug. Het enige dat jij hoeft te doen is de velden invullen. Daarna klik je op ‘Download cv’. Zo heb je in no-time een compleet en strak vormgegeven cv. 

Extra tips voor het maken van een cv

Met deze 3 tips val jij positief op bij je nieuwe werkgever!

  1. Hou het simpel.
    Schrijf in korte zinnen en begrijpelijke taal. Maak je teksten ook niet te lang. 
  2. Zet de meest recente of relevante werkervaring bovenaan.
    Deze info wordt als eerste gelezen. 
  3. Check je spelling.
    Of vraag iemand die goed in taal is om je cv te lezen voordat je deze opstuurt. 

Tijd om aan de slag te gaan. Klik HIER voor de Concreeto cv-tool. Daarmee maak je een paar stappen jouw eigen, professionele cv. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en stel jezelf voor. Concreeto helpt jou graag aan jouw droombaan.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl