Positieve veranderingen op de arbeidsmarkt - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Positieve veranderingen op de arbeidsmarkt

Blog delen
arbeidsmarkt

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

De arbeidsmarkt gaat positief veranderen. De minister van Sociale Zaken is met een heel pakket aan nieuwe maatregelen gekomen. Dit moet ervoor zorgen dat jij als uitzendkracht onder andere meer zekerheid krijgt. Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor jou als uitzendkracht op een rijtje gezet.

Een hoger loon

De eerste positieve verandering op de arbeidsmarkt is de loonstijging. Bijna alle lonen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Gemiddeld zijn cao-lonen met 5,0 procent gestegen. Dat is bijna twee keer zoveel als vorig jaar en daarmee de hoogste stijging in 40 jaar tijd. Werk jij in de industrie, voedingssector, groothandel, chemie of bij de overheid? Dan heb je extra geluk. In deze sectoren zijn de lonen namelijk het meest omhoog gegaan.

Sneller een vast contract

Als uitzendkracht krijg je door de nieuwe maatregelen sneller een vast contract. Zo krijg je in plaats van na 78 weken, al na 52 gewerkte weken een contract met meer zekerheid. Bij dit contract heb je bijvoorbeeld als er tijdelijk geen werk is wel recht op doorbetaling van je loon. Ook heb je nu na drie jaar, in plaats van na 4 jaar, al recht op een vast contract. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Gelijke arbeidsvoorwaarden

Het kabinet wil concurrentie op arbeidsvoorwaarden door uitzendwerk voorkomen. Daarom worden er nieuwe regels ingesteld die ervoor zorgen dat jij als uitzendkracht dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt als andere werknemers. Dit zorgt ervoor dat jij hetzelfde beloond moet worden als je collega’s. Daarnaast kan je als uitzendkracht straks ook sneller rekenen op pensioenopbouw. Vanaf 1 juli 2023 start je vanaf je eerste werkdag met het opbouwen van je pensioen in plaats van pas na 8 gewerkte weken. 

Deze positieve veranderingen op de arbeidsmarkt zijn goed nieuws voor jou als uitzendkracht! Ben je op zoek naar werk? Neem dan contact met ons op en stel jezelf voor. Concreeto helpt jou graag aan jouw droombaan.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl