Werken als chauffeur: Concreeto helpt je op weg - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Werken als chauffeur: Concreeto helpt je op weg

Blog delen
werken als chauffeur

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Ben jij het gelukkigst achter het stuur en houd je van kilometers vreten? Dan is een baan als chauffeur jou op het lijf geschreven! Van CE-chauffeur tot C-chauffeur en van chauffeur zijlader tot chauffeur betonmixer. Naar welke baan ben jij onderweg? In deze blog zetten we alle informatie die je nodig hebt om te werken als chauffeur.

Chauffeurs gezocht!

Wil je graag werken als chauffeur? Bij Concreeto hebben we regelmatig vacatures open staan voor een baan als chauffeur. In de titels staan verschillende mooie letters en omschrijvingen. We kunnen ons goed voorstellen dat het niet altijd duidelijk is wat hier precies mee bedoeld wordt. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een C chauffeur en een CE chauffeur? In deze blog lees je alles over de verschillende soorten banen als chauffeur. 

Wat doet een chauffeur?

Als vrachtwagenchauffeur vervoer je goederen van A naar B. Bij deze baan ga je de weg op voor mooie ritjes en rij je langs fijne klanten. De goederen die je vervoert variëren afhankelijk van je opdrachtgever. Dit kan bijvoorbeeld hout, beton of frituurvet zijn. Naast het vervoeren van goederen, ben je als chauffeur ook verantwoordelijk voor taken zoals laden en lossen, onderhoud en veiligheid. 

Waar werkt een chauffeur?

Je werkplek als chauffeur? Je voertuig natuurlijk! Als je voor Concreeto gaat werken is de kans groot dat je in Nederland de weg op gaat. Je slaapt dan elke avond gewoon thuis. Het kan soms voorkomen dat er overnacht moet worden, maar dit gebeurt altijd in goed overleg. Voor jou is het ook niet gek om over te werken als dit nodig blijkt. Door files, wegwerkzaamheden of omleidingen kan je werkdag namelijk soms langer zijn dan gepland. Dit hoort wat jou betreft bij een baan als chauffeur.

Hoe kan ik aan de slag als chauffeur?

Als chauffeur is geen dag hetzelfde. Het is belangrijk dat je een no-nonsense mentaliteit hebt en weet van aanpakken. Je werkt zelfstandig en veiligheid staat bij jou altijd op de eerste plaats. In verband met veiligheidsvereisten kan het zijn dat je voor een baan als chauffeur Nederlands moet kunnen spreken of bijvoorbeeld in het bezit moet zijn van een geldig VCA-certificaat. Om aan de slag te gaan heb je altijd een digitale chauffeurspas en het juiste rijbewijs nodig. Dit is afhankelijk van je voertuig en kan een C rijbewijs of een CE rijbewijs zijn. Altijd met een Code 95 certificaat.

Lijkt het je wat om te gaan werken als chauffeur? Bekijk dan onze vacatures in de sector logistiek en maak werk van je nieuwe baan! Zit er op dit moment niets voor je tussen? Neem dan contact met ons op en stel jezelf voor. Bij Concreeto helpen we je graag aan je droombaan!

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl