Wat is er nodig voor een baan in de industrie - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

Wat is er nodig voor een baan in de industrie

Blog delen
werken in de industrie

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

Alle producten die wij in ons dagelijks leven gebruiken, worden gemaakt in de industrie. Werken in de industrie betekent accuraat werken, dingen maken en vaak ook je handen flink uit de mouwen steken. Het is niet alleen werken in fabrieken en met machines, het is werken in het gehele productieproces. Van flensmonteur tot industrieel reiniger en van lasser tot heftruckchauffeur: de mogelijkheden zijn eindeloos. Lijkt het jou wel wat om in de industrie te werken? In dit artikel vertellen we je alles over deze sector, de mogelijke banen en de vaardigheden die je ervoor nodig hebt!

HOE GAAT HET MET DE INDUSTRIE?

De industrie had flink te leiden onder corona, maar gelukkig herstelde de sector sneller dan verwacht. In 2021 nam het aantal banen in de industrie alweer toe. Nog altijd heeft deze branche veel behoefte aan mankracht, zoals flensmonteurs en industrieel reinigers. Daarnaast is er veel vraag naar hoger opgeleid personeel, zoals werkvoorbereiders en projectleiders. Daarom zijn er genoeg mogelijkheden om te gaan werken in de industrie.

WERKEN IN DE INDUSTRIE

De industrie is een sector voor doeners met oog voor kwaliteit. Werken in de industrie is ontzettend veelzijdig. Of je er nou als industrieel reiniger voor zorgt dat de industrie werkend en veilig blijft of dat je als heftruckchauffeur zorgt voor een georganiseerde opslagplaats; elke bijdrage van personeel in de industrie kunnen we goed gebruiken. Voor de vacatures die we bij Concreeto vaak hebben in de industrie moet je weten van aanpakken. Het is vaak fysiek werk waarbij je flink de handen uit de mouwen steekt.

Het werk in deze branche is veel moderner dan veel mensen denken. Door de robotisering en automatisering groeit de vraag naar mensen met ICT-vaardigheden, mensen die gegevens kunnen analyseren en mensen met kennis van elektronica en sensoren. Toch zal er ook altijd vraag blijven naar mensen die fysiek werk kunnen doen. Deze mensen blijven nodig en zullen in de industrie het verschil maken, zowel nu als in de toekomst!

EEN VERPLICHT VEILIGHEIDSCERTIFICAAT

Om te kunnen werken in de industrie heb je vaak een veiligheidscertificaat nodig, een zogenaamd VCA. Iedereen op de werkplek moet op de hoogte zijn van de gemaakte veiligheidsvoorschriften. Omdat werken in de industrie fysiek belastend is en het gevaarlijk werk kan zijn, is er veel aandacht voor veilig werken. Onoplettendheid kan in de industrie al snel een ernstig ongeluk opleveren. Juist daarom is het hebben van een VCA erg belangrijk.

WERKEN IN DE INDUSTRIE VIA CONCREETO

Bij Concreeto zijn we altijd op zoek naar professionals voor in de industrie. We werken met verschillende opdrachtgevers samen, goede bedrijven waar vaak mooie vacatures openstaan. Voor sommige functies wordt gevraagd om ervaring, maar er zijn ook vaak vacatures waarbij ervaring geen vereiste is. Belangrijker is hier dat je de juiste mentaliteit hebt. Als industrieel reiniger kan je bijvoorbeeld vaak direct beginnen, zolang je gemotiveerd bent en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Voor andere functies, zoals die van flensmonteur, heb je wel enige ervaring nodig en/of een specifiek certificaat. Ben je benieuwd naar alle vacatures die wij hebben openstaan? Klik dan hier om onze vacatures te bekijken!

Wil jij graag in de industrie aan de slag, maar heb je nog geen VCA-certificaat? Geen probleem! Wij helpen je graag aan jouw droombaan. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl