5 Verschillende banen als chauffeur - Concreeto, klopt
Concreeto
Menu

NEN 4400-1 & NBBU CAO audit

10/10

5 Verschillende banen als chauffeur

Blog delen
chauffeur

Concreeto

Vragen?

+31(0)10 720 72 00

info@concreeto.nl

C, CE of VET… Tussen onze vacatures staat regelmatig een baan als chauffeur, met de mooiste letters en omschrijvingen in de titel erbij. Maar wat is nu precies het verschil tussen die banen? Dat leggen we uit in deze blog!

Baan als C-chauffeur

Met een baan als C-chauffeur bestuur jij vrachtwagens! Je scheurt met de vlam in de pijp heel Nederland door voor de opdrachtgever en brengt goederen van A naar B. Je kunt wegvoertuigen besturen van 3,5 ton of zwaarder. Je bestuurt bijvoorbeeld een vrachtwagen, trekker met oplegger, tankwagen of kiepwagen. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor het laden en lossen, onderhoud en de goederencontrole.

Baan als CE-chauffeur

Heb jij een CE-rijbewijs? Dan mag je, net als een C-chauffeur, vrachtwagens van 3,5 ton of zwaarder besturen. Daarbij mag je met een CE-rijbewijs ook nog een aanhangwagen tot een gewicht van 750 kg koppelen aan je vrachtwagen. Zo kun je extra grote en zware objecten vervoeren met de vrachtwagen. In deze specifieke baan ga je onder andere aan de slag met het vervoeren van zeecontainers!

Baan als chauffeur VET

In deze vette baan (flauw geintje) heb je zowel een C-rijbewijs als een sociaal karakter nodig! Je rijdt langs verschillende bedrijven en haalt daar frituurvet op. Nu je daar toch bent is het direct aan jou om nieuwe frituurolie te verkopen aan de (horeca)klanten. In deze baan ben je dus een belangrijke schakel in het inkoopproces. Vaak wordt het opgehaalde frituurvet verwerkt tot biodiesel! Meer weten? Check dan eens deze vacature!

Baan als chauffeur betonmixer

Geniet jij van concrete resultaten? Dan is een baan als chauffeur op de betonmixer jou op het lijf geschreven. Je vervoert hierbij beton als vloeibare lading naar verschillende werk- of bouwlocaties.  Zonder betontransport ligt de bouw stil, dus jij hebt een belangrijke rol. Onderweg rij je met een draaiende trommel vol cement of beton. Kennis en vaardigheden over het besturen van zo’n zware vrachtwagen zijn onmisbaar voor veilig vervoer. Op de bouwlocatie stort je het beton met een uitlooptrechter op de juiste plaats(en). Je bent als chauffeur ook verantwoordelijk voor het onderhouden, controleren en reinigen van de trommel. 

Baan als chauffeur haakarm/portaal

Met deze baan trek je bekijks! De vrachtwagen die jij bestuurt heeft een grote haakarm (kraan). Hiermee leeg je afvalcontainers, ook wel portaalcontainers genoemd, op verschillende locaties. Dit gebeurt vaak in opdracht van de gemeente. Je gaat aan de slag met laden, lossen en transport. Als chauffeur haakarm/portaal zorg jij voor een schone straat en ben je een belangrijke schakel in de recycle-ketting. Voor deze baan als chauffeur heb je een rijbewijs C nodig. 

AAN HET WERK VIA Concreeto

Zit jij liever aan het stuur op een ander of kleiner voertuig? Bij Concreeto zoeken we chauffeurs die onze uitzendkrachten naar hun werk brengen en ophalen. Daarnaast kun bijvoorbeeld je aan de slag als chauffeur op de heftruck of als kraanmachinist. In al deze beroepen geldt: veiligheid voorop!

Wil je meer informatie over een baan als chauffeur? Neem dan contact met ons op en stel jezelf voor. Concreeto helpt jou graag aan jouw droombaan.

Andere Relevante blogs.

Peter, 39 jaar

Concreeto heeft de baan gevonden die echt bij mij past.

thuis bij concreeto

Huisvesting Arbeidsmigranten door Concreeto

Concreeto verzorgd huisvesting binnen de strikte normen van het SNF keurmerk. Ons personeel geven we graag een “thuis” gevoel zodat ze iedere dag met plezier gaan werken. Datzelfde gevoel geven we ook graag aan de omgeving waar ze wonen. Merkt u op enig moment dat dit gevoel er niet of niet voldoende is, neem contact met ons op.

CONCREETO
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam

010 – 7200720

info@contreeto.nl